Diş Beyazlatma


Diş Beyazlatma Nedir?
Diş Beyazlatma, diş taşı temizliği sonrası çeşitli klinik beyazlatma ajanları ile diş renginin 3 tona kadar daha açık bir renge döndürülmesidir. Klinik ajanların Diş Hekimleri tarafından uygun hasta ve uygun uygulama yöntemi ile uyguladıkları seanslar ile hasta memnuniyeti sağlanmaktadır. Tek seferde beyazlamayan dişler için 2. veya 3. Seanslarda uygulanabilir.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Diş Beyazlatma işlemi için hasta müracaatlarında diş muayenesi yapılarak ağızda yara olup olmadığı, çürük diş kontrolü ve diş taşı varlığı kontrol edilmektedir. Kullanılan beyazlatma ajanları kimyasal maddeler olduğu için açık yaradan, çürük dişten vücuda kolayca girebilir. Diş taşı temizliği yapılmadan yapılan beyazlatmalar da diş taşlarının olduğu kısımlar beyazlatma tedavi için başarısız olacaktır. 


Klinikte Diş Beyazlatma
Klinik beyazlatmalarda tüm ağız kontrolü diş hekimi tarafından kontrol edildikten sonra hastanın diş etlerini koruyucu malzeme sürülür. Beyazlatma ajanı dişlere uygun miktarda yayılır ve laser ışını tutularak beklemeye bırakılır. İlk Seans genelde 45 dakika sürmektedir. Seans sırasında hasta kontrol edilerek sızlama gibi rahatsızlıklar var ise işlem sonlandırılır. 2 Seans ve 3. seans ise 15 er dakika sürer. İstenen tona bazen 2. seansta da ulaşılabilir. 


Evde Diş Beyazlatma
Evde uygulanan beyazlatma işlemlerinde klinik ortamındaki muayeneler olmadığı için tavsiye edilmez. Ayrıca diş taşları var ise yine uygulama başarısız olacaktır. Diş etlerini korumak ve seans sırasında dişe tutulan laser ışınıda bir o kadar dikkat edilmesi gereken uygulama kurallarıdır.


Klinikte ve Evde Diş Beyazlatmanın Farkı Nedir?
Klinik tipi uygulamalarda diş hekimi ve asistanı yanınızda olacaktır ve herhangi bir terslikte müdahale şansı vardır. Beyazlatma ajanına alerjiniz dahi olabilir. Anında müdahale her tedavide esastır. Ayrıca ağız içinin uygun olup olmadığı da hekim kontrolünden geçmelidir. Oysa ki ev uygulamalarında kişi tek başına karar verir ve sonuçlar istediği gibi olmayabilir.


Diş Beyazlatma Gerekli midir?
Diş beyazlatma çoğunlukla estetik kaygılar olarak karşımıza çıkar. Daha beyaz gülüşler yaşamak tercih edilmektedir. Bireysel tercihler bu konuda insanları arayışa götürmektedir. Bazı durumlarda da beyazlatma gerekli görülmektedir. Dişlerin renkleri farklı olabilir. Doğal olarak ta örneğin köpek dişleri daha koyudur.  Bu gibi durumlarda beyazlatma hekim tarafından önerilebilir.


Beyazlatılan Dişlerin Ömrü Ne Kadardır?
Diş beyazlatma kalıcı değildir. Ancak süre anlamında bireyin diş beyazlatma işleminden sonra hekimin önerilerini uygulaması gerekir. Sigara, kırmızı et, kırmızı şarap, cola, çikolata tarzı renkli yiyecek ve içeceklerden 1 hafta uzak durulması önerilir. Diş minelerinin hücreleri beyazlatma ajanı nedeni ile açık olduğu için renklenme olabilir. Bu konulara dikkat edildiğ sürece 1 yıl kadar dişlerinizi bembeyaz kullanabilirsiniz.